Puincontainer huren

Een puincontainer huren, voer je puin af op de juiste manier

Een puincontainer huren maakt je leven een stuk gemakkelijker tijdens een verbouwing. Je zorgt met het huren van een puincontainer voor een prettige werkomgeving en je bent in één keer van al je troep verlost. Een puincontainer huren lijkt duur, maar eigenlijk valt het reuze mee, helemaal als je ziet wat voor voordelen het eigenlijk oplevert. Je bespaart veel tijd en dus uiteindelijk veel geld doordat je niet zelf zorg hoeft te dragen voor het afvoeren van je puin. Je betaalt maar één keer voor het huren van de container en niet iedere keer als je wat stort. Dat scheelt natuurlijk al een hoop gedoe.

Een puincontainer huren, mag alles daar in?

Wanneer je een puincontainer huren gaat, is het verstandig om van te voren goed te bedenken welk vuil je erin kwijt wilt. Niet alle vuil en puin mag zomaar bij elkaar. Dat komt onder andere omdat het in Nederland verplicht is om je afval gescheiden in te zamelen. Je hebt een groene kliko voor je groenafval en een grijze kliko voor je restafval. Zo moet je het met containers ook zien. Wanneer je twijfelt over welke container het best bij jouw klus past, kun je het best even contact opnemen met de klantenservice of de lijst met meest gestelde vragen even doorlezen. Je puincontainer huren heeft pas zin als je erin mag gooien wat je erin wilt gooien. Wanneer er toch verschillende soorten afval in een container belanden, is de kans groot dat je nog een extra rekening achteraf krijgt. Het vuil uit jouw puincontainer moet dan namelijk handmatig gescheiden worden.

Een puincontainer huren voor puin

Dat klinkt logisch hé? Een puincontainer huren voor puin. Maar wat is puin nou precies? In een container voor schoon puin mag je de volgende materialen dumpen: bakstenen, dakpannen, tegels, (gewapend) beton, tuingrind schoon (geen dakgrind), gips (niet meer dan ca. 5%). Een puincontainer huren betekent dus zeker niet dat je er alles zomaar in mag kieperen. De volgende spullen moet je op een andere manier kwijt zien te raken (bijvoorbeeld door een andere container te huren). Andere stoffen/materialen dan steenachtige materialen, gasbeton, asbest of asbestverdacht materiaal, dakgrind, grond, asfalt. Je ziet dat je dus echt even goed moet bedenken wat je gaat weggooien als je een puincontainer huren gaat.

Een puincontainer huren met de buurt

Het is natuurlijk altijd een goed idee om eens bij je buren te gaan informeren voor jij aan een verbouwing of sloopklus begint. Je zult net zien dat er meerdere mensen in de straat een puincontainer huren gaan. Wanneer je even overlegt heb je misschien aan één grotere container wel genoeg. En daar worden de andere buren weer blij van. Dat scheelt weer parkeerplekken.