Corona-dip? Met of zonder chips om te dippen krijg je hierbij 36 tips om de verveling en stress over de schutting te gooien! 

 

Hoi jij! De laatste tijd hoor ik steeds vaker mensen zeggen “ik heb echt even een Corona-dipje, het liefste hang ik nu op de bank met een kleedje, een pak koekjes en met Netflix aan”. En ondanks dat we dit hardop zeggen willen we juist het tegenovergestelde

 

Gelukkig breidt Netflix het assortiment met regelmaat uit en heeft Disney+ ‘The Greatest Show Man’ online gezet, toch willen we eropuit. Of in ieder geval andere dingen dan wéér bankhangen met chips in een bakje. Am I right? 

 

Wat je corona-dip reden ook is, ik deel hierbij 36 (!) leuke dingen om te doen. Deze gaan zorgen voor genoeg inspiratie, dat weet ik zeker. En Netflix komt er niet eens aan te pas. Oké misschien wel, maar dan op de achtergrond. Oh, en motiveer jezelf even om ook daadwerkelijk van die bank af te komen. Onze comfort zone mag wel weer wat rek krijgen na een jaar lang thuis zitten. Ha!

 

•••••

 

Ontspanning

» Kleuren: koop een kleurboek bij bijvoorbeeld Hema of Action. Er bestaan kleurboeken voor volwassenen! Koop er dan gelijk mooie kleurpotloden, stiften en krijtjes bij. Laat de artiest in jezelf helemaal vrij.

» Macramé: koop touw via google (zoek op macramé en je vindt oneindig veel opties) en knoop erop los. Je kunt een groot ‘schilderij’ maken voor aan de muur of je potjes een beetje hipper maken. Klein beginnen? Maak eerst een sleutelhanger en je hebt snel de knoop techniek onder de knie. Google en Pinterest zijn je grootste vrienden. 

» Handletteren: naast het inkleuren van een kleurboek kun je ook echt proficioneel handletteraar worden. Op YouTube staan er oneindig veel voorbeeld filmpjes en bij de Action of op BOL.com koop je mooie handletterstiften en voorbeeldboeken. Wist je dat er ook Facebook groepen bestaan ter inspiratie?

» Puzzelen: heb jij vroeger als kind ook oneindig veel puzzels gemaakt? Ineens komt er een tijd dat we alle puzzels in de kast gooien en er nooit meer naar omkijken. Puzzelen is enorm rustgevend (niet voor iedereen, sorry) dus bestel eens een puzzel van Jan van Haasteren met 1000 stukjes en leg die telefoon eens weg. Vooruit, een fotootje van het resultaat mag je zeker delen!

» In bad zónder telefoon: maak eens tijd om echt in een warm bad te stappen. Kaarsjes aan, lekker muziekje op de speaker en weg met online zijn. Het is nu jouw tijd!

» Yoga: koop via de sportschool of zoek via youtube naar een yoga, pilates of body balance lesje. Het is heerlijk om even een uur bezig te zijn met je lichaam en geest. 

» Een boek: voordat je gaat slapen, scrollen we soms nog wel een eeuwigheid op Social Media rond. Maar wat nu als we onze telefoon uitzetten en in een goed boek duiken. Andermans problemen zijn altijd beter dan onze eigen zorgen. Check eens boeken van Judith Visser of Simone van der Vlugt!

» Sociale media: durf jij het aan? Een heel weekend Facebook, Instagram en Clubhouse van je telefoon te verwijderen? Doe dit samen met je huisgenoot/huisgenoten. Maak er een wedstrijd van; degene die wint hoeft een hele maand lang niet de afwas te doen.

» Podcast: het luisteren van een podcast kan heel ontspannend zijn wanneer het gaat over luchtige onderwerpen. Er bestaan vele soorten en maten podcasten (is dat een woord?) waarbij je altijd wel iets vind wat bij jou aansluit. Je hoeft er niet eens een boek voor te lezen om iets te leren, ha! Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen.

» Hangmat: koop bij bijvoorbeeld de Decatlon online een hangmat die je mee kunt nemen. Hang deze op in het bos, kijk vooraf wel of je hem daar op mag hangen van natuurmonumenten, en geniet van de natuur! Pas je op dat je niet in slaap valt en wakker wordt wanneer het donker wordt?

 

•••••

 

Binnenshuis

» Koffie: koop een goede melkopschuimer, bijvoorbeeld die van Douwe Egberts (die heb ik en die is fijn!). Vervolgens scoor je nog wat lekkere likeurtjes (met of zonder alcohol). Tot slot maak je het af met een lekker, warme espresso. Verwarm je kopje voor met heet water voor de hele experience. Goed, en dan? Zet om 06:30 je wekker, sprint naar beneden en claim de beste spot dichtbij de tv en verwarming. Ga daarna op je gemak boodschappen, de was en een grote schoonmaak doen. Je handdoek ligt tenslotte toch klaar! Daarna kun je dan heerlijk genieten van een speciale, verse Latte en je geclaimde plek. Net echt, die vakanties anno 2021!   

» Spelletjes: haal die borspelen eens onder het stof vandaan en speel ouderwets een spelletje monopoly of koop de nieuwste editie van ticket to ride. Gegarandeerd fun, een hele avond lang. Ook fijn om die tv eens een avondje uit te houden. Zijn bordspellen niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook je online vrienden uitdagen voor een potje Mario Kart.

» High tea: een hele ochtend lekkere cupcakes, koude wraps en andere lekkernijen maken zodat je next level je eigen high tea op tafel kunt zetten. Samen met je huisgenoten of vriendin(nen) zorgen jullie er samen voor dat de tafel goed gevuld staat. Bestel ook even nieuwe theesmaken zodat het een echte proeverij wordt!

» Droogbloemen: steek je hand op als je planten ook binnen no time dood laat gaan? Of dat je bloemen altijd verkeerd aansnijdt waardoor ze amper een week meegaan? Daar hebben ze iets voor bedacht: droogbloemen. Ze hebben geen water nodig, geen aandacht en zijn pareltjes in huis. Koop er bij de Action leuke, diverse vaasjes bij en je tovert je interieur in no time om tot een gezellige sfeer!

» Interieur: daarover gesproken. Ben jij snel uitgekeken op je inrichting? Draai de boel eens om op een zondagmiddag met regen op de ramen. Weet je niet zeker of je bank op een andere plek kan staan? Til deze (let op je rug) samen op en ga gewoon schuiven. Er kan vaak veel meer dan je denkt! Oh, en als de winkels straks weer open zijn kun je bij de kringloop voor een prikkie vaak hele leuke items scoren. 

» Ontspullen: nadat we onze interieur hebben aangepakt is het ook tijd om serieus te kijken naar je accessoires. Wees kritisch naar het voorwerp. Wat brengt het jou als je het weg doet? Heb je dit echt nodig of is het tijd voor een tweede leven en breng je het naar de kringloopwinkel?

» Vergeet-mij-nietjes: nadat we onze spullen goed bekeken hebben, is het tijd om in onze kledingkast te duiken. We hangen onze vergeten kledingstukken vooraan en kledingstukken die we niet meer aandoen brengen we tegelijkertijd naar de kringloopwinkel. Of je verkoopt ze op Vinted, of je geeft ze gratis weg op de daarvoor bestemde Facebook groepen.

» Naaien: nadat we onze kledingkast hebben opgeruimd kom je misschien tot de conclusie dat je garderobe niet meer compleet is. Hoe leuk is het dan dat jijzelf je volgende favo-kledingstuk kunt maken? Volg een cursus naaien, koop een naaimachine en ga aan de slag! 

» Bellen: heb jij iemand die je heel vaak sprak en dat dat ineens is verwaterd de laatste tijd? Bel deze persoon eens op, zoek en maak contact. Niet een simpel WhatsAppje of berichtje via Social Media. Deze persoon zal het heel erg waarderen dat jij de eerste stap zet. Pas wel op, iemand die je lang niet gesproken hebt heeft veel te vertellen dus doe dit wel op een moment wanneer je er ook echt tijd voor vrij hebt gemaakt.

» Moestuin: dit is wel een beetje valsspelen, je moestuin komt tenslotte niet in de woonkamer te staan maar in je (achter)tuin. Maar het plezier is net zo groot! Ga je eigen moestuin kweken. Tomaten, komkommers, paprika, en allerlei soorten kruiden zoals tijm en basilicum schieten als paddestoelen uit de grond! Gegarandeerd dat je deze zomer een lekkere salade kunt maken met alles wat jij uit de grond laat komen

» Drive-in bioscoop: we gaan terug in de tijd en dan bedoel ik dat we terug gaan naar de tijd van Grease. Span een groot wit laken in de tuin, huur een beamer en sluit je laptop erop aan. Kies een film uit die je normaal gesproken niet snel zal aanzetten. Gooi ondertussen matrassen naar buiten, kussens, dekentjes en maak warme popcorn. Net echt!

» Proosten: wijn en bier heb je in allerlei soorten en maten! Ga naar een slijterij en koop hier bijzondere wijntjes en/of diverse speciaal bieren. Bij de slijterij kun je ook advies krijgen over een speciaal gerecht of hapje erbij waardoor jij je eigen proeverij kunt maken! Maak de setting compleet met een kaarsje, muziekje en goed gezelschap. Hoezo moeten we het café tijdelijk missen?

» Foto’s: iedereen heeft ze, duizenden foto’s op zijn of haar mobiel staan. Print deze uit bij bijvoorbeeld de Hema en plak ze in. Gebruik leuke stickers, washi tape en stempel erop los om het nog meer aan te kleden. Verzamel quotes op Pinterest en schrijf deze in je boek en het wordt een herinnering die je nooit meer vergeet.

» Nagels lakken: ging jij ook altijd naar de nagelstyliste om de drie weken? Vanwege de meerdere lockdowns ben je wellicht heel lang niet kunnen gaan. Wist je dat je je eigen nagelstyliste kunt zijn? Alle benodigdheden, zoals de gellak lamp, en kleurtjes bestel je heel simpel online. En youtube helpt je vervolgens op weg hoe het moet. Uiteraard gaan we straks weer gewoon naar de salon zodra het kan (maar misschien doen we het af en toe zelf, besparen we een beetje geld voor andere dingen). 

» Een nieuwe taal: via de app Duolingo kun je jouw (nieuwe) lievelings taal leren. Spelenderwijs iets nieuws leren is altijd veel leuker. En praktisch! Want als wij straks weer op vakantie kunnen naar een ander land spreek jij mooi een aardig woordje over de grens. Win-win!

» Wereldkeuken: als wij niet op vakantie kunnen halen we de vakantie wel naar ons toe! Ga elke dag iets nieuws, uit een ander werelddeel, koken. De diverse gerechten kun je oneindig vinden via Google! Naar welk land ga jij als eerste op culinaire reis?

» Postcrossing: anno 2021 versturen we nog maar weinig (post)kaarten naar familie, vrienden en kennissen. Maar wanneer we zelf een leuk kaartje krijgen dan maakt ons hart toch een klein sprongetje. We nemen onszelf voor om meer kaarten te gaan versturen. Dit ebt snel genoeg weer weg. Wacht! Hoe leuk zou het zijn als we post krijgen van over de hele wereld (207 diverse landen die mee doen om precies te zijn)? Via Postcrossing kun jij jezelf aanmelden (aanmelding is gratis) om vervolgens adressen te krijgen van mensen die je niet kent. Jij stuurt een kaartje, je krijgt (na wat geduld hebben) een kaartje terug. Hoe leuk is dat! 

 

•••••

 

Buitenshuis

» Motorrijbewijs: nu we toch al een eeuwigheid niet op vakantie konden, heb je misschien wel een leuk budget over om je motorrijbewijs te halen. Niets geeft meer vrijheid dan touren, zonder telefoon, door prachtige landschappen. Ga een ijsje eten in Zuid-Limburg en bezoek de kastelenroute in Utrecht. Vrijheid, zelfs in tijden van Corona.

» Huren: in Lisse kun je een Twizy huren (een wat… een elektronisch voertuig waar je met twee personen in kunt rijden tot 80 kilometer per uur) en de mooiste routes rijden. Of huur in de Biesbosch een bootje en geniet van het prachtige waterlandschap. Of huur een (elektronische) scooter rondom de Veluwe en neem een lekkere picknick mee voor onderweg. Hoe intiem en zonder andere om je heen kun je het krijgen!

» Natuur: de natuurgebieden in je omgeving weet je inmiddels wel te vinden. Trek de stoute (wandel)schoenen aan en ga erop uit naar een plek waar je nog niet eerder geweest ben. Via de ANWB kun je heel veel diverse, mooie wandelroutes vinden. Zorg voor een lekker kopje koffie in een bidon en je hebt genoeg brandstof om te genieten van de frisse lucht.

» Vogels: wist je dat er oneindig veel diverse vogels in Nederland leven? Koop een vogelboek via Marktplaats of download de vogelbingo op Pinterest en kijk hoeveel verschillende jij kunt spotten op één dag!

» Dieren spotten: zodra de zon onder gaat, zodra het begint te schemeren, komen alle wilde dieren zoals Reeën, uilen en dassen tot leven. Kun jij zo stil mogelijk, we willen tenslotte niemand storen en tot last zijn, hen spotten? Zodra je de polderwegen opgaat, dicht bij een bosrand, kun je vele dieren zien. 

» Picknicken: er is altijd een goede reden voor eten. Lekker eten al helemaal! Picknicken doen we veel te weinig want nooit tijd, druk en bla bla bla. Daar komt nu verandering in. Koop, maak en regel de lekkerste lekkernijen en ga op je gemak naar een nieuw, onbekend plekje. Gooi je kleedje uit en plof neer in de prachtige natuur. Gegarandeerd kom je helemaal opgeladen en wel thuis. Oh, kijk van te voren wel even wat het weer doet. Ik wil niet dat je picknickmand verdrinkt. 

» Telefoon: zet je telefoon nu eens een hele dag uit en ga erop uit! Ga iets doen waarvan je vind dat je nooit tijd voor hebt. Neem je partner, ouder, vriend, vriendin, huisgenoot, iemand mee en heb tijd voor elkaar. Geen Social Media die je achtervolgt, niet die ene perfecte foto willen maken maar gewoon tijd. Tijd voor alles waar je zin in hebt.

» Boodschappen: je overburen, je overgroot tante, je oude buurvrouw. Je kent vast iemand die slechter ter been is, die wat ouder zijn en niet zo mobiel naar de supermarkt kan. Bel eens aan en biedt hen aan om boodschappen voor ze te doen. Misschien hebben ze alleen til-assistentie nodig, misschien vinden ze naar de supermarkt gaan super spannend. Wat de reden ook is, jouw hulp is enorm waardevol. Jij een goede daad, zij een helpende hand én praatje. Er komen hele waardevolle, mooie gesprekken uit. Beloofd.

» Stadswandeling: laatst zag ik dat je in Den Bosch een fotospeurtocht kunt boeken voor een paar euro per persoon waarbij je met minimaal twee personen een ander gezicht van Den Bosch krijgt te zien. Ga eens een heerlijke stadswandeling maken, zonder dat je van het ene terras naar het andere terras hopt. Of van de ene winkel naar de andere winkel sjouwt met tassen. Je krijgt een hele andere blik van jouw favoriete of juist onbekende stad.

» Tasty walk: in diverse steden is er een culinaire wandeling georganiseerd op een tijdstip dat het jou uitkomt. Laat je verrassen door zes verschillende restaurants en ga met een goed gevulde buik naar huis. Check vooral hun website om te kijken welke stad erbij jou in de buurt zit die deze tast walk organiseert!

 

•••••

 

Zo, jij kunt je corona-dip wel in de prullenbak gooien met al deze leuke activiteiten om te doen! Dankjewel aan iedereen die mij geholpen heeft het lijstje compleet te maken, want ondanks onze corona-dip is het belangrijk dat we gezond blijven met elkaar. Alleen dan kunnen we terug naar het nieuwe normaal. Alleen dan kunnen we in de zomer, hopelijk, met vakantie. 

 

Hopelijk heeft iedereen dan ook snel weer een baan die voldoet aan alle gewenste voorwaarden. Zo ontzettend veel mensen zijn niet gelukkig of zijn hun baan kwijt geraakt vanwege deze pandemie. Hoor jij bij één van deze individuen én weet je niet zo goed wat je precies wilt? Ik ben er om jou te helpen. Om een spiegel voor te houden, vertrouwen te geven en vertrouwen in jezelf (terug) te krijgen. Wat je reden ook is, stuur mij gerust een berichtje en ik neem contact met je op.

 

Topper ben je! Met liefde, Kim ♥

Alleen door het te proberen en uit je comfort zone te stappen kom je verder.

– Kim Rietveld

↓ Dit bericht delen? Dat kan! ↓

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Twitter

🔥